Om IPU

Campus ipu

IPU er en uafhængig privat institution ejet af en erhvervsdrivende fond. Vi skaber teknologisk innovative løsninger med en sikkerhed, i et antal og med en kvalitet, der ellers kendetegner industriel produktion. 

Hvorfor findes IPU? IPU findes for at sikre at den teknologiske forskning på universiteterne udvikles og udnyttes i industri og erhvervsliv. 

Hvad gør IPU? IPU omsætter den forskningsbaserede teknologi ved universiteterne til konkurrencekraft i industri og erhvervsliv og bringer virksomhedernes resultater og erfaringer tilbage til universitetsmiljøet, så de styrker fortsat forskning og undervisning. 

Hvad er IPU's holdninger? Hos IPU er innovation noget der arbejdes systematisk, metodisk og professionelt med. Det er IPU's holdning, at innovation kan planlægges, budgetteres, optimeres og styres.

Vi samarbejder både med store og med små. Hos IPU samarbejder vi med både små og store virksomheder, der vil styrke deres konkurrenceevne gennem avanceret produktudvikling og teknologisk innovation. Vi er 25 fastansatte (50 fastansatte i alt med datterselskabet Arcanic) og mere end 60 tilknyttede ingeniører og innovationsspecialister. 

Adgang til forskningsbaseret viden. IPU er tilknyttet et af verdens bedste tekniske universiteter og har derfor en helt særlig bredde i forskningsbaseret viden på næsten alle ingeniørfaglige felter.

Sådan bruger virksomheder os: Virksomheder, der selv har ingeniører og innovationsspecialister ansat, bruger os til at supplere eller udfordre egne medarbejdere i innovationsprocesser. Andre udnytter adgangen til højt specialiseret forskningsbaseret viden når de har behov for teknologisk problemløsning. Virksomheder der mangler teknisk innovationskompetence, vælger ofte at outsource hele udviklingsprocesser til os – hvad enten det er innovation eller teknologisk problemløsning de har behov for. 

Se også:

  • Bio- og fødevareteknologi

    IPU tilbyder udviklingsarbejde, rådgivning og optimering i bio- og fødevareteknologi. Vores fokusområder er: Forarbejdning, konservering, pakning og opbevaring af råvarer og produkter. Hygiejne og analyser... bio- og førevareteknologi
  • Universitetssamarbejde og netværk

    IPU er placeret på DTU's campus i Lundtofte nord for København, og medarbejderne fra DTU og IPU sidder dør-om-dør. Denne lokalisering giver IPU unikke forudsætninger for resultatskabelse over for såvel... DTU samspil
  • IPU 40 år

    Titel: IPU 40 år Forfatter: Hein, L., T. Rich (red.) Udgivelsesinfo: Instituttet for Produktudvikling, 1996 Bestil: tp@ipu.dk IPU 40 år

Open position - Thermodynamic modelling

Modellering

Are you passionate about solving and modelling real industry problems within thermodynamics and other fields? Do you want to team up with IPU in supporting our global industry clients developing radically better and more efficient products and processes based on our advanced analyses, concepts and tools within modelling of thermodynamic systems?

Join us!