DTU Center for Hygiejnisk Design

EHEDG indvielse

IPU's bestyrelsesformand, direktør for innovation og entreprenørskab ved DTU, Marianne Thellersen klipper det røde bånd over ved centerets indvielse den 28. november 2013.

DTU Center for Hygiejnisk Design er etableret i et samarbejde mellem DTU Fødevareinstituttet og IPU. Med fokus på hygiejnisk design vil centret rådgive biotech- og fødevareindustrien, teste og godkende udstyr til fødevareproduktion, deltage i forskningsprojekter, bidrage med undervisning til ingeniørstuderende og tilbyde kurser til fødevarevirksomheder og myndigheder.

Det nye center har status som officielt EHEDG-testcenter i Danmark og er ved at blive akkrediteret af DANAK til hygiejnecertificering af produktionsudstyr. EHEDG, European Hygienic Engineering and Design Group, er et europæisk konsortium af udstyrsproducenter, fødevarevirksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder.

Centeret tilbyder p.t.:

  • Evaluering af udstyr for rengøringsvenlighed og hygiejnisk design
  • Test af åbent udstyr for rengøringsvenlighed og hygiejnisk design
  • Gennemgang af produktionslokaler og -udstyr med henblik på styring af kontaminationsniveau og forebyggelse af mikrobiel vækst i færdigvarer
  • Virksomhedstilrettede kurser i forebyggelse af mikrobiologiske problemer i færdigvarer med specielt fokus på skimmelsvampe

KOMMENDE AKTIVITETER:

  • Grundkursus i hygiejnisk design afholdes hvert forår i Jylland og hvert efterår på DTU. (se mere information om kurset her)
  • Kend din skimmel, Forebyggelse, kontrol og løsning af problemer i fødevarer, onsdag-torsdag 29-30. januar 2014, hos ISI Food Protection i Skejby, Aarhus. (link)
  • Kend din skimmel, Forebyggelse, kontrol og løsning af problemer i fødevarer, onsdag-torsdag 26-27. marts 2014, hos IPU, på DTU, Lyngby (link)

Læs mere:

  • Hygiejnisk design som i fødevaresektoren kan forebygge sygehusinfektioner (link)
  • Kontrol af hygiejniske overflader, Plus Proces, 2012, 6:12-13 (link)
  • Pressemeddelelse fra Staalcentrum, IPU og DTU om indsatsen for procesteknologi i fødevaresektoren, hvor DTU Center for Hygiejnisk Design er omtalt: Dansk styrkeposition kan blive til erhvervseventyr (pdf).
  • DTU Fødevareinstituttets hjemmeside om centeret http://www.food.dtu.dk/Nyheder/2013/11/Reception-DTU-Center-for-Hygiejnisk-Design

Se også:

  • Hygiejnisk design

    Er der styr på renheden i produktionsmiljøet? Inden for både fødevare-, medicinalindustri og kemisk industri såvel som andre brancher, er det afgørende at udstyret kan gøres effektivt rent for at undgå... test
  • Bio- og fødevareteknologi

    IPU tilbyder udviklingsarbejde, rådgivning og optimering i bio- og fødevareteknologi. Vores fokusområder er: Forarbejdning, konservering, pakning og opbevaring af råvarer og produkter. Hygiejne og analyser... bio- og førevareteknologi
  • Mikrobiologisk analyse og karakteristering

    IPU Bio- og Fødevareteknologi kan detektere, isolere, dyrke, identificere og karakterisere skimmelsvampe og gær fra alle typer materialer og produkter, samt rådgive om kontrol af fordærv og optimering... mikrobiologisk analyse
  • DTU Center for Hygienic Design

    DTU Center for Hygienic Design has been established in cooperation between DTU Food and IPU. Focusing on hygienic design the center will offer consultancy for the biotech and food industry, test and... EHEDG indvielse