Produktarkitektur - Produktplatforme

produkt arkitektur

IPU's Produktarkitekturgruppe er hurtig til at omsætte de nyeste erkendelser inden for forskningen til pragmatiske værktøjer og fremgangsmåder til brug for industrien.

Et eksempel er vores PFMP-metode der i mange virksomheder har været med til at skabe et professionelt beslutningsgrundlag for håndtering af produktsortimenter og de tilhørende it-systemer.

Hos LEGO Company anvendes metoden i forbindelse med etableringen af fleksible produkt- og produktionsplatforme. Platforme som er afgørende for reduktion af gennemløbstider og omkostninger.

Projekttyperne spænder vidt, men har ofte fokus på oprydning i produktsortimenter, restrukturering af styklister, modularisering, etablering af platforme, samt overdragelse af nye kompetencer til virksomhedens organisation.

Læs mere om platformsudvikling eller se produkteksempel: Platform for LEGO-støbeværktøjer. Læs artikel fra DTU AVISEN af Michael Strangholt: Vejen frem er en platform. eller Hjulspin af Sebastian Swiatecki, Dynamo. Læs case: Lean Product Structures: YORK Refrigeration (pdf-format) Læs mere om Yorks kølefabrik og Product Family Master Plan i Birthe Lauritsens artikel: Når fælles sprog bliver guld værd.

Produktarkitekturgruppen

Området er oprettet i IPU-regi i 2003 har stor erfaring inden for produktudvikling, med særlig fokus på produktarkitektur (i videste forstand).

Gruppen har også tætte bånd til DTU's forskningsmiljø.

Kontakt Troels Pedersen for yderligere information.

produkt arkitektur

Se også:

 • Radikal forenkling

  Der kan skabes vækst og øget konkurrenceevnen ved strategisk og systematisk arbejde med produkters design i samspil med produkternes produktions- og salgprocesser. Radikal Forenkling er en metode til... PF2
 • Vejen frem er en platform

  Fremtidens ingeniører lægger morfologiske puslespil i produktudviklingen. Hvis man køber en Audi, en Skoda eller en VW Bora, er der undervognen fuldstændig den samme. Op til 60% af en Audi og en Skoda... platform
 • Platformsudvikling

  Idéen med at skabe en fælles platform for en række forskellige varianter af et produkt er kommet kraftigt i fokus i de senere år. Platforme kan både dække samtidige varianter og/eller varianter der... platformsudvikling
 • Hjulspind

  Sebastian Swiatecki, Dynamo Udviklerne behøver ikke længere opfinde hjulet, hver gang de skaber et nyt køretøj. I stedet kan de hente et passende færdigudviklet hjul i en hjulplatform. Det har givet... hjulspind

Open position - Thermodynamic modelling

Modellering

Are you passionate about solving and modelling real industry problems within thermodynamics and other fields? Do you want to team up with IPU in supporting our global industry clients developing radically better and more efficient products and processes based on our advanced analyses, concepts and tools within modelling of thermodynamic systems?

Join us!