Ragnar Ingi Jónsson

Fejldetektering og fejldiagnose (FDD) samt regulering og automation er de fagområder som jeg beskæftiger mig hovedsageligt med. I mit virke som ingeniør hos IPU hjælper jeg vore kunder med at detektere og diagnosticere afvigelser i alle mulige form og afskygninger. Jeg deltager gerne i alt fra tidligt stadie, hvor data/sensor samt evt. modellerings behov identificeres, til implementering af algoritmer og præsentation af alarmer og resultater. Indenfor det felt, har jeg udarbejdet algoritmer til alt fra identificering af brunst og sygdomme i mælkekøer til forudsigelse af fejl i kølecontainere. Indenfor automation og regulering har jeg udført styring, overvågning og reguleringsalgoritmer til en variation af applikationer som f.eks. små vandkraftværker og maskiner til fødevareproduktion.

Jeg er uddannet elektriker, diplomingeniør i stærkstrømsteknik og civilingeniør indenfor elektroteknik med hovedvægt på regulering og automation. Derudover har jeg en ph.d. grad indenfor fejldetektering og fejldiagnose.

Som elektriker har jeg i øvrigt praktisk erfaring med alt fra at montere 240 kvadrat aluminiumskabler til montering, programmering og test af styretavler.

  • Ragnar Ingi Jónsson
  • Senior F&U ingeniør, ph.d.
  • Tlf: (+45) 45 25 41 86
  • rij@ipu.dk
  • Bygning: 403