Ragnar Ingi Jónsson

Fejldetektering og fejldiagnose (FDD) samt regulering og automation er de fagområder som jeg beskæftiger mig hovedsageligt med. I mit virke som ingeniør hos IPU hjælper jeg vore kunder med at detektere og diagnosticere afvigelser i alle mulige form og afskygninger. Jeg deltager gerne i alt fra tidligt stadie, hvor data/sensor samt evt. modellerings behov identificeres, til implementering af algoritmer og præsentation af alarmer og resultater. Indenfor det felt, har jeg udarbejdet algoritmer til alt fra identificering af brunst og sygdomme i mælkekøer til forudsigelse af fejl i kølecontainere. Indenfor automation og regulering har jeg udført styring, overvågning og reguleringsalgoritmer til en variation af applikationer som f.eks. små vandkraftværker og maskiner til fødevareproduktion.

Jeg er uddannet elektriker, diplomingeniør i stærkstrømsteknik og civilingeniør indenfor elektroteknik med hovedvægt på regulering og automation. Derudover har jeg en ph.d. grad indenfor fejldetektering og fejldiagnose.

Som elektriker har jeg i øvrigt praktisk erfaring med alt fra at montere 240 kvadrat aluminiumskabler til montering, programmering og test af styretavler.

  • Ragnar Ingi Jónsson
  • Senior F&U ingeniør, ph.d.
  • Tlf: (+45) 45 25 41 86
  • rij@ipu.dk
  • Bygning: 403

Open position - Thermodynamic modelling

Modellering

Are you passionate about solving and modelling real industry problems within thermodynamics and other fields? Do you want to team up with IPU in supporting our global industry clients developing radically better and more efficient products and processes based on our advanced analyses, concepts and tools within modelling of thermodynamic systems?

Join us!